Daugavpils pilsētas 30. pirmsskolas izglītības iestāde „Sprīdītis” Rīcības plāns 2019/2020.

Tēma „Pārtika”

Septembris – Sprīdīša rudens darbi Eko dārziņā ( diskutējam par izaudzēto, novācam ražu, izmantojam, atlikumus kompostējam). – Ābolsvētki.

Oktobris – Putras diena( runājam par putru saturu, veselīgu ēdienu) – Sulu kūre ( runājam sulām , to veselīgumu, pagatavošanu, izmantošanu).

Novembris – Izstāde „Ražots Latvijā” – „Atbildīgas ēšanas diena” ( pārrunājam , ko dienā mēs ēdam, vai tas ir „labs”, vai „slikts” ēdiens; izmantojam vietējo un sezonālo pārtiku).

Decembris – Cepam piparkūkas (salīdzini, atrodi  uz iesaiņojumiem GMO, palmu elļu utt. (vec.gr.sagat.)

Janvāris – Piena svētki (pārrunājam par pienu, kur rodas, ko dod cilvēkam)

Februāris – EKO marķējums (atrod Eko marķējumu uz dažādām pakām; Kādi atkritumi veidojas no pārtikas un to iepakojumiem?

Marts – Akcija „Diena bez gaļas” ( gaļa, gaļas veidi, kur ražo , ietekme uz cilvēku).

Aprīlis – Zaļās receptes ( kopā ar pavāru un medmāsu); Lielā talka

Maijs – Kontrole par iepirkumiem (bērni nāk  uz virtuvi un veic auditu , no kurienes (valsts) tiek iepirkta pārtika)

Jūnijs, jūlijs, Augusts Liepu ziedu svētki, ogu svētki, augļu svētki